درمانی-آموزشی

درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها

lazy - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها

جوش یک عارضه پوستی موقت است اما گاهی اوقات، لکه‌های جوش حتی پس از ناپدید شدن جوش، روی پوست شما باقی می‌ماند. هیچ چیز به اندازه داشتن پوست شفاف و بدون جوش، به شما جذابیت و زیبایی نمی‌بخشد . هنگامی که یک جوش روی پوست شما ظاهر می‌شود، درمان طبیعی بدن با تشکیل سلول‌های جدید پوست آغاز می‌شود، اما ممکن است سلول‌هایی که برای کمک به بازسازی سطح صاف پوست شما فرستاده می‌شوند، حاوی ملانین بیش از حد باشند. ملانین چیزی است که به پوست شما رنگ می‌دهد و وقتی سلول‌های پوستی منطقه خاصی از بدن، ملانین بیشتری نسبت به سایر نقاط داشته باشند، آن قسمت دارای تیرگی و لک می‌شود. افرادی که به‌طور طبیعی رنگ پوست تیره‌تری دارند، بیشتر در معرض لک ناشی از جوش هستند. برای آشنایی با انواع جای جوش، راه‌های پیشگیری و درمان آن، با ادامه مطلب همراه باشید. اگر به دنبال راهکارهای ساده از بین بردن جای جوش هستید، در این مقاله همراه ما باشید.

ance 300x199 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
انواع جوش و اثرات آن بر روی پوست

جوش‌های پوستی در بیشتر مواقع دراثر جمع شدن میکروب و باکتری در محل قرارگیری فولیکول مو ایجاد می‌شوند‌. این جرم جمع‌شده به شکل برآمدگی‌های قرمز رنگ در زیر پوست بروز پیدا می‌کند. اما همین برآمدگی‌های مشابه انواع مختلفی دارد. گر به دنبال درمان جای جوش خود هستید ابتدا باید با انواع جوش آشن شوید و سپس به دنبال ره حل بگردید.

آکنه ولگاریس

آکنه ولگاریس؛ نام پزشکی آکنه معمولی است که وجود جوش‌های سرسیاه، سرسفید و سایر انواع جوش‌ها روی پوست را نشان می‌دهد. این نوع جوش‌ها بر روی صورت سینه، شانه‌ها و پشت دیده می‌شوند. اگرچه آکنه خفیف ممکن است با درمان های بدون نسخه بهبود پیدا کند، اما نوع شدیدتر آن باید توسط متخصص پوست درمان شود.

کومدون

کومدون؛ فولیکول مو است که با چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شده است. این عارضه بسته به شرایط مختلف به برجستگی‌هایی به نام جوش‌های سر سفید و سر سیاه تبدیل می‌شوند. محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی کومدوژنیک به حادتر شدن این عارضه کمک می‌کند. بنابراین محصولاتی که دارای برچسب غیر کومدوژنیک هستند منافذ پوست را مسدود نکرده و منجر به آکنه نمی‌شوند.

Untitled 1 1 300x206 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
جوش‌ سرسفید

کومدون‌هایی که در سطح پوست بسته می‌مانند، جوش سرسفید نامیده می‌شوند. این عارضه زمانی بروز پیدا می‌کند که سلول‌های چربی و پوست مرده از باز شدن فولیکول‌های مسدود شده مو جلوگیری می‌کنند. بسیاری از داروهای بدون نسخه که جوش‌های سرسیاه را درمان می‌کنند، بر روی جوش‌های سرسفید هم اثر دارند.

جوش‌ سرسیاه

جوش‌های سرسیاه کومدون‌هایی هستند که در سطح پوست باز می‌شوند. آن‌ها با چربی اضافی و سلول‌های مرده پوست پر شده‌اند. این جرم نیست که باعث سیاه شدن کومدون می‌شود. رنگ سیاه این عارضه ناشی از انعکاس نامنظم نوری است که از فولیکول‌های مسدود ‌شده مو نشأت می‌گیرد. جوش‌های سرسیاه اغلب با داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند.

پوسچول

پوسچول یا چرک‌دانه نوع دیگری از جوش‌های ملتهب و دارای یک سر سفید با یک حلقه قرمز در اطراف آن است. برجستگی این نوع جوش معمولاً با چرک سفید یا زرد پر می‌شود. کندن یا فشار دادن پوسچول‌ها باعث ایجاد اسکار یا لکه‌های تیره روی پوست می‌شود.
این جوش‌ها اغلب دردناک هستند و مدام بزرگتر می‌شوند. این عارضه گاهی به اندازه یک توپ بیسبال رشد می‌کند. جوش‌های بزرگتر به عنوان آبسه‌های پوستی نیز شناخته می‌شوند. در این عارضه ناحیه اطراف پوست نیز قرمز و دردناک می‌شود‌.

پاپول

پاپول‌ها کومدون‌هایی هستند که ملتهب شده و برجستگی‌های کوچک قرمز یا صورتی روی پوست ایجاد می‌کنند. این نوع جوش که سفت‌دانه هم نامیده می‌شود، ممکن است به لمس حساس باشد. بنابراین فشار دادن آن‌ها می‌تواند التهاب را بدتر کند و پاپول را پخش کند.

ندول‌ها

ندول‌ها برآمدگی‌های بزرگ‌تر و متورم‌تری هستند که هنگام شکستن دیواره‌های فولیکول مو ایجاد می‌شوند. در نتیجه این اتفاق، باکتری‌ها و چربی در عمق پوست پخش می‌شوند. این باکتری‌ها منجر به عفونت شده که باعث ایجاد لکه‌های دردناک در سطح پوست می‌شود. این روند ممکن است منافذ متعدد پوست را تحت تاثیر قرار دهد. در درمان جای جوش روی صورت باید توجه داشته باشید که ندول‌های عمیق و ریشه‌دار می‌توانند به‌طور دائمی به بافت پوست آسیب برسانند و منجر به ایجاد اسکار شوند.

کیست‌ها

در بررسی انواع جای جوش و آکنه باید بدانید که کیست‌های آکنه، لکه‌های بسیار بزرگی هستند که در اثر یک واکنش التهابی شدید در عمق منافذ ایجاد می‌شوند. کیست‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که پارگی در دیواره داخلی منافذ پوست اجازه می‌دهد تا باکتری‌ها و چربی به پوست اطراف پخش شده که این امر باعث بروز عفونت می‌شود.
اگر در اطراف این ناحیه عفونی غشایی تشکیل شود، به تدریج به کیست تبدیل می‌شود. این لک‌ها اغلب دردناک هستند و باید برای درمان جای جوش روی صورت با استفاده از داروها و روش‌های درمانی اقدام شود.

نکات مهم در پیشگیری از بروز جای جوش صورت

• صورت خود را تمیز نگه دارید و حداقل دو بار در روز آن را با شوینده ملایم بشویید.
• به‌طور مرتب لایه‌برداری کنید. این کار به پوست شما کمک می‌کند تا از شر سلول‌های مرده خلاص شوید.
• هرگز با آرایش به رختخواب نروید.
• از پاک‌کننده‌های آرایشی بدون موادشیمیایی استفاده کنید.
• از پدهای پنبه‌ای تمیز برای پاک کردن آرایش استفاده کنید، زیرا پدهای آلوده اغلب منجر به مسدود شدن منافذ می‌شود.
• اگر از جوش و آکنه رنج می‌برید، هرگز به هیچ جوشی دست نزنید.
• اگر زمان زیادی را در فضای باز می‌گذرانید، از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
• یک رژیم غذایی سالم، بهترین راه برای کاهش و درمان جای جوش روی صورت است. از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرده و نوشیدن مایعات سالم را فراموش نکنید.

002 300x214 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها

بهترین کرم های ترمیم کننده جای جوش

اگر تمایل دارید برای درمان جای جوش خود از کرم ها و ژل های ترمیم کننده اسکار های ناهموار استفاده کنید می توانید از انواع کرم های ترمیم کننده موجود در بازار و زیر نظر پزشک معالج استفاده کنید.
کرم ترمیم کننده یک محصول مراقبت از پوست برای بازسازی و ترمیم بافت پوست است. این محصول برای از بین بردن جای زخم، بریدگی، جای جوش، آفتاب سوختگی و التهاب‌های پوستی که معمولا بعد از لیزر، میکرونیدلینگ و … رخ می‌دهد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر اوقات در بریدگی‌ها، زخم‌‌ها یا آفتاب سوختگی لایه میانی پوست (اپیدرم) آسیب می‌بیند.
محصولات ترمیم کننده پوست دارای ترکیبات ضد التهابی، مرطوب کننده و مواد فعال هستند. این محصولات معمولا التهاب، قرمزی و درد ناشی از زخم را کاهش داده و به واسطه داشتن ترکیبات فعال ساخت کلاژن را در بافت پوست سرعت می‌بخشند.

کرم ترمیم کننده زخم ژنوبایوتیک

کرم ترمیم‌کننده ژنوبایوتیک محصولی منحصر به فرد برای ترمیم آسیب‌های پوستی است. این کرم ترمیم کننده حاوی عصاره کاروب، عصاره میموزا و برگ بلوط است. این ترکیبات مفید و گیاهی روند بهبود زخم را تسریع کرده و از ایجاد لک و تیرگی بر روی پوست جلوگیری می‌کنند. کرم ژنوباتیک التهاب و قرمزی ناشی از زخم را کاهش می‌دهد.

shaghagh 300x300 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها

ویژگی‌های کرم ترمیم کننده ژنوبایوتیک

دارای خواص ضد میکروبی
پیشگیری از بروز عفونت
ترمیم و بازسازی پوست آسیب‌دیده
کاهش التهاب، قرمزی، سوزش و خارش در محل زخم و سوختگی
رطوبت‌رسانی عمیق پوست
جلوگیری از خشکی محل زخم
مناسب برای پوست‌های حساس و تحریک شده
حاوی ترکیبات طبیعی و گیاهی

درمان جای جوش صورت با دارو

برای درمان لکه ها و قرمزی جوش بر روی پوست می توان از روش های درمانی مختلف استفاده کرد.

مصرف ویتامین سی

اولین گزینه مصرف ویتامین سی است؛ این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود که به سلامت بدن شما در داخل و خارج کمک می کند. طبق تحقیقات کلینیک کلیولند، این ویتامین می تواند در کاهش ظاهر قرمزی و لکه جوش به شما کمک کند. این اتفاق در اثر بالا رفتن میزان تولید کلاژن رخ می دهد.

آزلاییک اسید

آزلاییک اسید نیز به داشتن فواید ضد التهابی خود معروف است و در زمینه جوش های فعال و قرمزی جای آن ها می تواند به شما کمک کند. از جمله دیگر مواد پیشنهادی که مصرف آن ها در این زمینه فواید زیادی دارد می توان به ماندالیک اسید، نیاسینامین، هیدروکینون، رتینوئید ها و… اشاره کرد. شایان ذکر است که محصولات متعددی در بازار وجود دارند که هر کدام حاوی مقادیر مناسب از این مواد هستند.

داروهای شیمیایی

یکی دیگر از راهکارهای رایج درمان جای جوش قرمز مصرف قرص های شیمیایی است. داروهای شیمیایی در واقع لایه بالایی پوست را که زخم ها و قرمزی‌های جوش در آن هستند را پاک کرده و لایه زیرین که نرم و صاف است را نمایان می‌کند.

 

موثرترین روش های درمان جای جوش

1540192949 M9cJ8 1 300x239 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
میکرودرم

یکی از درمان جای جوش است که برای از بین بردن جای جوش‌های سطحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا از این روش به صورت ترکیبی برای درمان جای جوش‌ها استفاده می‌کنند. پزشک معالج پس از اینکه از روش سابسیژن استفاده کرد برای درمان جوش‌های سطحی از میکرودرم استفاده می‌کند.میکرودرم صورت یک روش غیرتهاجمی، غیرشیمیایی و روشی برای پاکسازی و جوانسازی پوست صورت است. بدون اینکه عمل باز روی مراجعه کننده انجام شود تمام سلول‌های مرده سطح پوست را از بین می‌برد و به جوانسازی و سلامت پوست صورت کمک بسیاری می‌کنند. این روش جوانسازی پوست صورت با وجود اینکه بسیار آرام و سطحی انجام می‌شود اما می‌توان از آن برای از بین بردن مشکلات عمیق پوستی استفاده کرد.

سابسیژن

یکی از روش‌های درمان جای جوش است که به صورت ترکیبی با دیگر روش‌ها استفاده می‌شود. در واقع استفاده از این روش می‌تواند اثر دیگر روش‌ها را دو چندان کند. در این روش برای درمان جای جوش از آزاد کردن بافت‌های همبندی استفاده می‌شود. از سوزن‌های بسیار ریزی در این روش استفاده می‌کنند که می‌تواند جای جوش‌های عمیق و سطحی پوست صورت را درمان کند. از این روش درمانی بیشتر پوست‌های صورت استفاده می‌شود و با هر نوع پوستی سازگاری دارد.

درماپن

استفاده از درماپن برای درمان جای جوش روی صورت در سال‌ها اخیر بسیار رایج شده است.در چند سال اخیر شیوه میکرونیدلینگ، مکانیزه شده که با ابزاری به اسم درماپن که شبیه یک قلم است و تعدادی سوزن بر روی سر دستگاه تعبیه شده و با حرکت رفت و بر گشتی سوزن ها و جابجا کردن آن، عمل سوراخ شدن پوست انجام می شود. در دستگاه درماپن عمق نفوذ سوزن ها قابل تغيير است و از 0.25 تا 2.5 میلی متر قابل تنظیم می باشد. بعلاوه سرعت ضربه زدن هم از 25 تا 90 ضربه در ثانیه قابل تنظیم می باشد که بسیار سریعتر از درمارولر است. سوزن های درماپن یک بار مصرف هستند و تعداد آن قابل تنظیم است و بر اساس تعداد این سوزن ها و سرعت دستگاه، تعداد 300 تا 1000 سوراخ در ثانیه روی سطح پوست ایجاد می شود. همین امر می‌تواند در نهایت منجر به ساخت کلاژن در سطح پوست شود.

300x150 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
میکرونیدلینگ

یکی از روش‌هایی که می‌تواند درمان کننده جای جوش‌های عمیق باشد، میکرونیدلینگ است. پزشکان برای تاثیرگذاری بیشتر ترجیح می‌دهند که از این روش در کنار سایر روش‌های درمانی استفاده کنند.

میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام می‌شود. این دستگاه دارای سوزن‌های بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخ‌هایی ایجاد می‌کنند. این سوراخ‌ها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم می‌کنند. این داروها که دوز و نوع آن‌ها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شده‌اند، از طریق روزنه‌های ایجاد شده وارد لایه‌های پوست می‌شوند و با تحریک سلول‌های پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز می‌کنند. داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلول‌های پوستی کمک می‌کنند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع خواهند کرد.

microliding 300x167 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
روش پی آر پی

این روش نمی‌تواند به طور قطعی جای جوش را درمان کند و تنها ۹۰ درصد جای جوش را از بین می‌برد. اگر شما در این راه صبر و حوصله زیادی ندارید، بهتر است از این روش استفاده نکنید. در واقع یک روش دیربازده بوده و برای افرادی که جای جوش عمیقی دارند نمی‌تواند گزینه مناسبی باشد.

لیزر فرکشنال

این نوع لیزر به دو صورت سوزنی و غیرسوزنی وجود دارد. پزشک با توجه به نوع و شدت عارضه یکی از این لیزرها را استفاده می‌کند. در روش سوزنی لیزر فرکشنال از سوزن‌های ظریفی استفاده می‌کنند که با وارد شدن به لایه‌های عمیق پوست صورت می‌تواند موجب کلاژن سازی در پوست شود.
برای انجام این روش به سه تا چهار جلسه درمانی نیاز دارید، سپس می‌توانید برای نتیجه مطلوب‌تر بعد از گذشت ۶ ماه بار دیگر لیزر جای جوش فرکشنال را انجام دهید.

Photo 16 05 2019 17 21 13 300x225 - درمان سریع جای جوش + معرفی انواع روش ها
پانچ

زمانی که بیمار از هیچ یک از داروهای درمانی نتیجه قابل قبول را نگیرد و جای جوش‌های بسیار عمیقی داشته باشد، باید از روش پانچ استفاده کند. پزشک برای این دسته از بیماران یک تا دو جلسه سابسیژن و یک تا سه جلسه پانچ تجویز می‌کند.

سخن آخر

برای درمان جای جوش بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با توجه به نوع اسکار و مدت زمان ایجاد آن بهترین درمان و مناسبترین درمان در اختیار شما قرر گیرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *