درمانی-آموزشی

علت و درمان آکنه و جوش

درمان آکنه و جوش

علت و درمان آکنه و جوش صورت

آکنه وُلگاریس (جوش غرور جوانی) یکی از شایع‌ترین اختلالات پوستی است که توسط متخصصین پوست، مورد درمان قرار ‌می‌گیرد. دامنۀ شدت آکنه می‌تواند از خفیف تا شدید و به شکل بیماری مقاوم شامل ضایعاتی به شکل یک کیست سفت و متورم (نُدولُکیستیک) و ضایعاتی در ناحیۀ پشت و قفسۀ سینه باشد. آکنه همچنین می‌تواند آثاری قابل توجه شبیه جای زخم (اِسکار) و تغییرات غیرمعمول در رنگدانه‌های پوست ایجاد نماید. از بین بردن جای جوش یکی از راهکارهای زیبایی پوست است. هرچند آکنه و جوش یکی از موضوعات عمومی و پیش‌پا افتاده به حساب می‌آید، اما اطلاعات دقیق در مورد درمان جوش صورت فوری اندک است. این امر، داشتن یک پوست تمیزتر و عاری از اثرات نامطلوب را می‌تواند با مشکل روبرو سازد.

به طور کلی آکنه سه علت اصلی دارد که عبارتند از: فعالیت بیش از حد غدد چربی (چربی)، ریزش غیر طبیعی سلول‌های مرده پوست و تولید سریع (تکثیر) باکتری های مولد آکنه. رایج ترین داروهای تجویزی موضعی برای آکنه، کرم‌ها، محلول‌ها یا داروهایی هستند که حاوی رتینوئیک اسید، آنتی بیوتیک، اسید آزلائیک، اسید سالیسیلیک و یا ترتینوئین باشند. در بازار محصولات بسیاری وجود دارند که می‎توانید از آن‌ها برای رفع جوش‌های سر سفید، سر سیاه، دمل و … استفاده کنید. تمامی محصولات ضد آکنه در تبلیغات خود مدعی رفع تمامی جوش‌ها به صورت دائمی و بدون بازگشت هستند. اما توصیه ما به شما استفاده از محصولات بی‌نظیر و استاندارد ژنوبایونیک است. این محصولات با اثرگذاری فوق‌العاده خود، چربی پوست شما را متعادل کرده و شما را از شر هر گونه جوش، خلاص می‌کنند. بنابراین اگر به دنبال یک راه حل عالی برای رفع جوش‌های خود هستید، هم اکنون محصولات زیر را از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی حنارا سفارش بدهید.

Genobiotic anti acne gel 300x300 - علت و درمان آکنه و جوش

Genobiotic face wash foam 1 300x300 - علت و درمان آکنه و جوش

Moisturizing cream 300x298 - علت و درمان آکنه و جوش

Anti acne 300x300 - علت و درمان آکنه و جوش

1) علل ایجاد آکنه

عامل شروع‌کننده ممکن است از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد. عوامل ایجادکننده عبارتنداز:

1-1 ) مواد آرایشی و زیبایی :

  مواد آرایشی بهداشتی و محصولات مراقبت از مو می‌توانند منافذ پوست را مسدود نمایند.

1-2 ) فشارهای فیزیکی :

  فشارهای ناشی از البسۀ تنگ می‌تواند منجر به آکنه‌های موضعی شود که در نقطۀ تماس پوست گسترده می‌شوند.

1-3 ) تعریق :

  تعریق به مسدودشدن منافذ پوست کمک می‌کند، به‌ویژه اگر زیر لباس به دام افتاده باشد.

1-4 ) شستشوی بیش از حد:

 تمیزکردن خود به شکلی که بیش از حد معمول باشد، سائیدن پوست برای تمیز کردن آن یا لایه‌برداری از پوست، یا استفاده از مواد پاک‌کنندۀ قوی همگی می‌توانند لایۀ محافظ پوست را از بین برده و آن‌را تحریک نمایند، که می‌تواند به ابتلاء بیشتر به آکنه منجر شود.

1-5 ) داروها :

 داروهای خاصی مانند کورتیکواستروئیدهای خوراکی، برخی قرص‌های ضد بارداری (فقط هورمون پروژسترون)، و داروهای ضد تشنج

2) عوامل موثر در ايجاد و تشديد آكنه

با وجود اينكه تاكنون مطالعات متعددي با هدف بررسي تاثير تغذيه در آكنه انجام شده است اما ارتباط واضحي بين آنها شناخته نشده است. در يك مطالعه مشخص شده است كه وقتي اسكیموها در رژيم غذايي معمول خود تغيير عادت مي‌دهند و به رژيم‌هاي غذايي غربي رو مي‌آورند شانس وقوع آكنه در آن‌ها بيشتر مي‌شود. در مطالعات ديگر رژيم‌هاي غذايي يا اندكس كربوهيدات بالا مثل شير گاو را در وقوع آكنه موثر دانسته‌اند.

با وجود مطالعات موجود نمي‌توان به ارتباط منطقي بين آكنه و تغذيه پي برد اما لازم است كه بيماران از هر رژيم غذايي كه خود احساس می‌كنند متعاقب آن دچار عود آكنه می‌شوند، پرهيز كنند و انجام مطالعات دقيق‌تر در اين ارتباط توصيه مي‌شود.

در ۷۸ درصد بيماران عود آكنه بيشتر در سيكل‌هاي قاعدگي ديده شده است. با توجه به عدم وجود شواهد كافي براي رژيم غذايي، بهداشت فردي، دفعات و نوع مواد شوينده صورت و نور خورشيد و علت جوش صورت توصيه به هر بيمار بر اساس شرايط فردي وي خواهد بود.

3) درمان آکنه بر دستیابی به چند هدف متکی است

  • کاهش تولید سِبوم (ترشحات چربی)
  • ازبین بردن باکتری‌های عامل آکنه )آکنه‌های P یا پروپیونی‌باکتریوم(
  • کمک به عادی‌سازی جریان خون برای پوست
  • مبارزه با التهابات

3-1 ) داروهای بدون نسخه یا OTC:

معمولاً برای آکنه خفیف، شما می‌توانید پیش از اینکه ابتدا به پزشکتان مراجعه کنید، داروهایی که بدون نسخه فروخته‌می‌شوند (OTC) را امتحان کنید. درمان آکنه با داروهای بدون نسخه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • داروهای تمیزکنندۀ سطح پوست
  • کِرِم‌ها و ژل‌های موضعی

مواد مؤثر تشکیل دهندۀ این داروها عموماً عبارتند از:

اسید سالیسیلیک : دارای اثر ضدالتهابی و کمک به لایه‌برداری

بنزوئیل پراکسید : موجب خشک شدن پوست و لایه‌برداری جزئی شده و باکتری‌ها را ازبین می‌برد.

3-2 ) داروهایی که با نسخه ارائه می‌شوند:

داروهای قوی که با نسخه جهت درمان آکنه ارائه می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • فرمولاسیون‌های موضعی (اِریترومایسین، کلیندامایسین):
  • به کنترل التهابات ناشی از آکنه که با قرمزی و تورم همراه هستند، کمک می‌کنند.
  • داروهای خوراکی (یا سیستمیک(تتراسایکلین، مینوسایکلین(

 برای آکنه‌های متوسط تا شدید در نواحی قفسۀ سینه، پشت و شانه‌ها مناسب هستند. آنها با کاهش‌دادن حضور باکتری‌های عامل آکنۀ P اثر می‌نمایند.

  • عوامل هورمونی :

داروهای خوراکی ضد بارداری OC ها – پس از آنکه سایر درمان‌ها برای آکنه‌های متوسط تا شدید (مانند آکنۀ کیستی) با شکست مواجه شوند، استفاده از آنها توصیه می‌شود.

  • رِتینوئیدها -مشتقات ویتامین( A) :

این داروها تنها برای درمان موارد شدیدی از آکنه تجویز می‌شوند که به سایر گزینه‌های درمانی پاسخ مناسبی نداده باشند. این داروها به دو شکل موضعی و خوراکی در دسترس هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *