درمانی-آموزشی

13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر

lazy - 13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر

بیش از 60 درصد زنان و مردان در طول عمر خود ترک و خشکی کف پا که به شقاق پشنه پا نیز معروف است را تجربه میکنند. در ابتدا اغلب، تنها مشکل پاشنه‌های ترک خورده ظاهر آنها است و یک خشکی پوست بدن به نظر میرسد و ممکن است نادیده گرفته شود به همین دلیل در طول زمان ترک ها عمیق تر و یا تبدیل به پینه میشوند.گاه این ترکهای عمیق در پاشنه پا باعث ایجاد درد و حتی خونریزی در منطقه پاشنه پا میشود بنابراین جدی گرفتن چند ترک کوچک و یا خشکی در پاشنه پا بسیار مهم و حائز اهمیت است. در این مطلب قصد داریم  با علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر آن آشنا می‌شویم  با ما همراه باشید.

cracked heel 9 300x191 - 13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر
علت ایجاد ترک پا

لایه شاخی پوست پاشنه ی پا با توجه به فشار و اصطکاکِ روزانه، ضخیم می شود.افزایش فشار بر روی چربی زیر پاشنه باعث شکاف لایه های پوست می شود. برخی عوامل از جمله چاقی، پوشیدن کفش های بدون پاشنه مانند صندل و داشتن پوست سرد و خشک می تواند خطر ابتلا به ترک پاشنه پا را افزایش دهد. از طرفی اگر پوست ما خشک باشد، خاصیت ارتجاعی آن کمتر شده و در نتیجه بیشتر مستعد شکاف و ترک می شود . خشک و ضخیم شدن پوست اطراف پاشنه می تواند شروعی برای ترک پاشنه پا باشد.

1- خشکی پوست

پوست خشک، ترک خورده و پوسته پوسته شده به خصوص در پاشنه پا و کف پا معمول است زیرا همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید غدد چربی این نواحی در مقایسه با پوست در سایر نقاط بدن کمتر است.

skin on the feet 300x186 - 13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر

2- عدم استفاده از کفش نامناسب

ایستادن بیش از حد طولانی یا پوشیدن کفش نامناسب می تواند فشارهای مداوم را به قسمت های خاصی از پا وارد کند یا باعث اصطکاک پوست شود. در نتیجه این نواحی از پا ممکن است خشک، پینه بسته یا ترک خورده شود.

3- گرما و رطوبت

کفش های بسته، مانند کفش های کتانی و چکمه، یک محیط فوق العاده گرم و مرطوب برای پا ایجاد می کنند. گرما و رطوبت از پوست رطوبت می گیرد، که می تواند منجر به خشکی، ضخیم یا ترک خوردگی پا شود.

4- افزایش سن

با گذشت زمان، پوست توانایی حفظ آب را از دست می دهد ، لاغرتر و خشک تر می شود. در افراد مسن ممکن است به دلیل روند طبیعی پیری ، احساس خشکی پوست به خصوص در کف پاها داشته باشند.

5- داروهای محرک ترک های کف پا

داروهای خاصی از جمله ادرار آورها می توانند باعث خشکی پوست پا و ایجاد ترک در کف پا شوند.

6- یماری پای ورزشکار

پای ورزشکار یک عفونت قارچی است که باعث ایجاد جوش پوسته ای بین انگشتان و زیر پا و ترک در زیر پا می شود.

 

7- پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خودایمن مزمن است که باعث ایجاد لکه های ضخیم و پوسته پوسته می شود. افراد می توانند تقریباً در هر نقطه از بدن ، از جمله پا ، لکه های پسوریازیس ایجاد کنند. برای درمان این بیماری میتوان ز کرم های مخصوص درمان پسوریازیس استفاده کرد.

8- کم کاری تیروئید

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است به شدت دچار خشکی کف پا شوند، زیرا غده تیروئید آنها نمی تواند غدد عرق پا را تنظیم کند، که می تواند باعث خشک شدن آن شود.

9- دیابت و ترک پا

زندگی با دیابت کنترل نشده ممکن است منجر به آسیب به اعصاب محیطی شود که به آن نوروپاتی گفته می شود . نوروپاتی می تواند بر روی اعصاب تنظیم کننده چربی و رطوبت در پا تأثیر بگذارد که باعث خشکی یا ترک پا می شود.

10- استفاده مکرر از صابون بجای شوینده های مناسب

خشکی پوست عمدتا به دلیل استحمام زیاد با صابون (درماتیت صابون) پدید می آید. صابون، چربی های محافظ طبیعی پوست را از بین می برد. با از بین رفتن آن ها، پوست نمی تواند رطوبت خود را حفظ کند.

11- آب و هوا

در مستان و پاییز به علت سرما و خشکی هوا احتمال ایجاد ترک و خشکی پا بسیار بالا میرود

12- ژنتیک

ژنتیک در خشکی پوست نیز نقش دارد. وقتی پوست فردی از نوع خشک باشد، پوست دست و پاهایش تحت تاثیر این خشکی قرار می گیرد. این افراد مخصوصا در فصول سرد و خشک، بیشتر شاهد خشکی و ترک کف پا هستند.

13- اگزما

اگزما به گروهی از بیماری ها گفته می شود که باعث التهاب پوست می شوند. افراد می توانند در هر جای بدن خود به اگزما مبتلا شوند. علائم رایج اگزما شامل لکه های خشک و خرش دار است. اگر در کف پا دچار اگزما شوید، در کف پای شما ترک ایجاد می شود. کودکان دارای اگزما، دارای پوست بسیار خشک هستند که این خشکی می‌تواند هم منجر به ترک پا و هم منجر به خارش پوست شود.

روشهای درمان ترک پا:

 

ترک پا را به دو روش خانگی و یا استفاده از کرمهای تخصصی میتوان درمان کرد.

روشهای خانگی

در طب سنتی روشهای بسیار زیادی برای درمان ترک های کف پا وجود دارد. اغلب این روشها با استفاده از مواد طبیعی هستند که به راحتی در هر خانه ای یافت میشوند مثل جوش شیرین،گلیسیرین، وازلین، روغنهای گیاهی

footcare3 300x198 - 13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر

کرم رفع ترک پا

اولین روش رفع ترک پا استفاده از کرم‌های نرم کننده است. این کرم‌ها مانند کرم ترک پا ژنوبایوتیک که می‌تواند از پمادهای دارای ویتامین تا کرم مخصوص ترک پا را شامل شود، دارای موادی هستند که موجب رطوبت رسانی، نرم شدن و لایه‌برداری سلول‌های مرده می‌شوند. سالیسیلیک اسید، آلفا هیدروکسی اسید و ساکاریدها از جمله ترکیبات مفید برای درمان ترک پا به شمار می‌روند.

ترک پا 300x300 - 13 علت ایجاد ترک پا و درمان های موثر

ویژگی ها و اثرات کرم رفع ترک پا ژنوبایوتیک

 

– رفع کامل ترک های پاشنه پا
– مرطوب کننده و نرم کننده قوی پوست پا
– غنی از ترکیبات موثر برای رفع خشکی و ترک پا
– لایه برداری مناسب و رفع ضخامت پوست کف پا، آرنج و زانو
– پیشگیری از بروز ترک های پاشنه پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *